Agile uitdagingen ga je niet alleen aan.

Geen Agile uitdaging is hetzelfde. Iedere situatie, organisatie of team is uniek. Wat de situatie of wens ook is Pink Cactus zorgt voor een prikkelende en praktische aanpak van jouw Agile uitdaging.

Diensten Pink Cactus - Partner bij agile werken

Agile coaching

Agile coaching in het kort

Samen kijken we naar de uitdaging die er speelt in het agile werken. Middels een (digitaal) intake gesprek bepalen we waar de aandacht naar uit moet gaan. Daarna stellen we een plan op en kunnen we een nieuw succesverhaal schrijven.

Liever eerst een Agile werken assessment? Dat behoort ook tot de mogelijkheden.

Wendbaarheid voor Succes: Agile Coaching door Pink Cactus
In de snelle wereld van vandaag is wendbaarheid cruciaal voor succes. Agile werken biedt niet alleen een prachtig perspectief, maar brengt ook aanzienlijke voordelen met zich mee. Het helpt risico’s beter te managen, voegt snel waarde toe voor de eindgebruikers en stelt je in staat om tijdig bij te sturen. Hierdoor zullen kostbare maanden van inspanning ook daadwerkelijk resulteren in een product met waarde en blije gebruikers.

Bij Pink Cactus begrijpen we de waarde van Agile werken in een snel veranderende en competitieve markt. Het biedt de flexibiliteit en veerkracht die nodig zijn om te reageren op veranderende omstandigheden en klantbehoeften, zonder overmatige risico’s en toch praktisch.

Veel organisaties beweren Agile te zijn, maar de praktijk vertelt vaak een ander verhaal. Profiteren van de voordelen van Agile werken vereist de juiste mindset, kennis en vaardigheden op alle niveaus. Te vaak zien we organisaties moeite hebben met de transformatie en/of falen in de uitvoering van Agile werken. Dat leidt tot verspilling van tijd en geld, ontevredenheid onder medewerkers en weinig vernieuwing en innovatie.

Pink Cactus biedt coaching en ondersteuning op maat, omdat we begrijpen dat elk bedrijf uniek is, met eigen uitdagingen en doelen. Als Agile coach analyseren we de organisatorische mindset, kennis, vaardigheden en knelpunten op het gebied van Agile werken. Onze Agile coaching-oplossingen zijn daarom altijd afgestemd op de specifieke behoeften en situatie van jouw organisatie en alle betrokkenen.

Als Agile specialist en coach, met uitgebreide praktijkervaring en diepgaande theoretische kennis, herkennen we snel de knelpunten en uitdagingen, en bieden we de juiste begeleiding en training om deze aan te pakken.

Ben je klaar om de volgende stappen te zetten richting wendbaarheid en succes?
Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Pink Cactus. Samen bespreken we jouw wensen en mogelijkheden om verder te groeien.

Agile workshops & facilitation

Innovatie & Inspiratie
Pink Cactus - agile coaching, training en workshops

Agile workshops & facilitation

Korte trainingen en workshops zijn ideaal voor teams of professionals die kennis of vaardigheden willen verhogen. Samen kijken we waar de uitdaging ligt zodat de workshop naadloos aansluit op de vraag.

Zelfs de best functionerende Agile organisaties of teams lopen wel eens vast of kunnen wel eens wat ondersteuning gebruiken. Maar ook startende teams hebben soms wat hulp nodig om op gang te komen. Daarom is het bij Pink Cactus ook mogelijk om workshops te volgen en kunnen wij optreden als facilitator.

Wij maken workshops op maat waarmee wij professionals, teams en organisaties helpen de kernprincipes van Agile te begrijpen en in de praktijk te brengen. Maar ook om problemen op te lossen, te innoveren of kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

Naast de kortdurende workshops kunnen wij ook een Design Sprint faciliteren. Innovatie is de motor van groei. design sprints helpen teams snel te itereren, nieuwe ideeën te ontwikkelen en oplossingen te creëren voor complexe problemen (en nee dat is dus niet alleen voor design). Samen duiken we diep in het ontwerpproces en genereren we waardevolle inzichten, testbare oplossingen en de eerste feedback op een oplossing.

Als facilitator is Pink Cactus er om jouw team te begeleiden, te inspireren en aan te moedigen. Onze aanpak is zeer interactief en betrokken. We maken gebruik van verschillende technieken en methodologieën om ervoor te zorgen dat iedereen actief deelneemt en bijdraagt aan de sessies.

Het uiteindelijke doel van de workshops en facilitatie is tastbare resultaten. Pink Cactus helpt uw teams bij het leren van nieuwe vaardigheden en het toepassen daarvan in de praktijk, wat leidt tot meetbare verbeteringen in uw projecten en processen.

Ontdek de kracht van Agile workshops en design sprints om uw organisatie te transformeren en te innoveren.

Klankbordsessies & 1-op-1 coaching

Pink Cactus - Agile 1-op1 coaching en klanbord sessies

Klankbordsessies & 1-op-1 coaching in het kort

Tijdens een korte intake bepalen we wat voor soort sessie gewenst is en of dit 1-op-1 is of met een team en wat de eventuele wensen zijn. Daarna plannen we de sessie(s) en gaan we aan de slag.

Ken je dat, jij of je team loopt ergens tegenaan en er lijkt maar geen oplossing te zijn. Je hebt al diverse dingen geprobeerd maar je lijkt in cirkeltjes te lopen. Voor Product Owners/Managers, Scrummasters en zelfs voor hele scrumteams is dit een lastige en vervelende situatie die niet te lang moet duren. Meestal zitten we in omgevingen waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen en de vraag hoog blijft. Het is dus een absolute must om zoiets op te lossen. Het kost energie en motivatie en kan zelfs oplopen tot ergernissen, eindeloze discussies of een dovend vuurtje voor het team, product of project. Met als gevolg ruzies, ontevredenheid en zelfs weglopende collega’s. Het is dan ook echt belangrijk om iets dergelijks adequaat aan te pakken en op te lossen.

Precies voor dit soort situaties heeft Pink Cactus klankbordsessies en 1-op-1 coaching. Ik heb zelf ervaren hoe goed het werkt als je belemmeringen voor kunt leggen aan iemand die niet in de organisatie zit maar wel jouw/jullie werk en rol wel goed snapt. Of je nu gewoon eenmalig wilt sparren over iets waar je tegenaan loopt in je werk of dat je een klankbordsessie wilt met het (hele) team om verder te komen Pink Cactus is jou / jullie sparringpartner met kennis van zaken.

Jij wilt nu toch ook gewoon verder?
Neem vandaag nog contact op met Pink Cactus voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we meteen hoe ik je kan ondersteunen.

Meerdere sessies plannen, tuurlijk doen we! Samen kijken we naar een geschikte opzet die past bij de situatie en de wensen.

Interim opdrachten

Als personen binnen Agile omgevingen tijdelijk wegvallen is het soms lastig om snel een geschikte invulling te geven aan die rol. Dit is vaak op het gebied van Product leads, Product Owners, Product Managers, Scrum Masters of Agile coaches het geval. Je kunt als organisatie zomaar ineens een paar maanden zonder zitten en dat maakt het lastig om verder te kunnen. Je rommelt met het schuiven van andere mensen maar die hebben dan eigenlijk niet genoeg tijd voor beide projecten of teams. Dit maakt de kans weer groot op het uitvallen van deze persoon.

Pink Cactus helpt jullie graag uit de brand als het gaat om het tijdelijk opvangen van dergelijke rollen. Uiteraard zal ik met veel enthousiasme, energie, kennis en ervaring de rol op mij nemen en zorgen voor het vloeiend doorlopen van alle zaken.

Indien nodig en gewenst kijk en denk ik ook mee over de toekomstige invulling. Ik stel graag mijn netwerk ter beschikking om te zoeken naar de juiste persoon voor de toekomstige invulling en kan helpen bij de eerste selectie en/of sollicitatie gesprekken. Uiteraard hoort hier ook de juiste overdracht bij na de afronding van de opdracht. Pink Cactus is flexibel inzetbaar ook als het om korte periodes gaat of enkele uren ondersteuning.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Webprojecten

Digitale- en Webprojecten komen in vele vormen en maten. Van kleinere websites en webshops tot apps, grote platforms en webtools of Saas oplossingen. Met welke variant jij ook bezig bent of gaat er komen waarschijnlijk veel vragen op je af. Je hebt ideeën die je misschien in meer of mindere mate over weet te brengen op een ontwikkelaar, je probeert het zelf maar komt er net niet helemaal uit of misschien weet je gewoon helemaal niet waar je moet beginnen. Zonde! Zonde van de energie, het geld en de frustratie.

Pink Cactus is er om te zorgen dat ook jouw project goed en efficiënt tot leven komt. In sommige gevallen kunnen wij in house het project voor je oppakken. Kunnen wij het niet zelf voor je oppakken dan hebben wij een groot netwerk van designers, developers en bureaus. We kunnen je adviseren en eventueel het projectmanagement uit handen nemen zodat jij je bezig kunt houden met andere belangrijke zaken (ook als je zelf al een ontwikkelaar in handen hebt genomen).

Laat dat project niet langer liggen en laat Pink Cactus helpen jouw project realiteit worden.
Neem contact op voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Klanten en Merken

Stel het niet langer uit en ga voor maximaal

Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies- en kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven