Iedere uitdaging een andere prikkel.

Geen Agile uitdaging is hetzelfde. Iedere situatie, organisatie of team is uniek. Wat de situatie of wens ook is Pink Cactus zorgt voor een prikkelende aanpak.

Diensten Pink Cactus - Partner bij agile werken

Agile coaching

Agile coaching in het kort

Samen kijken we naar de uitdaging die er speelt in het agile werken. Middels een (digitaal) intake gesprek bepalen we waar de aandacht naar uit moet gaan. Daarna stellen we in samenspraak een plan op en kunnen we de startdatum bepalen.

Liever eerst een Agile werken assessment? Dat behoort ook tot de mogelijkheden.

Wendbaarheid voor Succes: Agile Coaching door Pink Cactus
In de snelle wereld van vandaag is wendbaarheid cruciaal voor succes. Agile werken biedt niet alleen een prachtig perspectief, maar brengt ook aanzienlijke voordelen met zich mee. Het beperkt risico’s, voegt snel waarde toe voor de eindgebruikers en stelt je in staat om tijdig bij te sturen. Hierdoor zullen kostbare maanden van inspanning niet resulteren in een product waar niemand op zit te wachten.

Bij Pink Cactus begrijpen we de waarde van Agile werken in een snel veranderende en competitieve markt. Het biedt de flexibiliteit en veerkracht die nodig zijn om te reageren op veranderende omstandigheden en klantbehoeften, zonder overmatige risico’s en toch praktisch.

Veel organisaties beweren Agile te zijn, maar de praktijk vertelt vaak een ander verhaal. Profiteren van de voordelen van Agile werken vereist de juiste mindset, kennis en vaardigheden op alle niveaus. Te vaak zien we organisaties falen in de uitvoering, wat leidt tot verlies van innovatie, verspilling van tijd en geld, en ontevredenheid onder medewerkers.

Pink Cactus biedt coaching en ondersteuning op maat, omdat we begrijpen dat elk bedrijf uniek is, met eigen uitdagingen en doelen. Als Agile coach analyseren we de organisatorische mindset, kennis, vaardigheden en knelpunten op het gebied van Agile werken. Onze Agile coaching-oplossingen zijn daarom altijd afgestemd op de specifieke behoeften en situatie van jouw organisatie en alle betrokkenen.

Als Agile specialist en coach, met uitgebreide praktijkervaring en diepgaande theoretische kennis, herkennen we snel de knelpunten en uitdagingen, en bieden we de juiste begeleiding en training om deze aan te pakken.

Ben je klaar om de volgende stappen te zetten richting wendbaarheid en succes?
Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Pink Cactus. Samen bespreken we jouw wensen en mogelijkheden om verder te groeien.

Agile transformaties

Optimaal agile werken met behulp van agile coaching - Pink Cactus

Agile transformaties in het kort

Middels een intake sessie kijken we samen naar de huidige status, de wensen en de uitdagingen. Vervolgens stellen we in overleg een plan op voor de juiste aanpak en planning. Daarna kunnen we echt aan de slag.

Agile werken heeft zich inmiddels wel bewezen en is echt geen hype. Veel bedrijven werken op deze manier en plukken hier ook daadwerkelijk de vruchten van. Als bedrijf wil je misschien wel Agile werken maar hoe doe je dat dan? Volgens welke techniek of framework en hoe pak je dat aan binnen jullie organisatie? Of misschien is de vraag wel “moeten wij agile gaan werken?”

Allereerst is het belangrijk om je als bedrijf af te vragen waarom je Agile wilt of bent gaan werken. Als het antwoord is “omdat de concurrent het doet” of “omdat we hebben gelezen/gehoord dat…” dan is het wellicht verstandig om hier nog eens goed over na te denken. Agile werken behelst meer dan zeggen dat je het doet. Als een Agile transformatie niet goed aangepakt word dan zal dit altijd leiden tot vervelende situaties met als gevolg ontevreden of weglopend personeel, onnodig hoge kosten, niet bereiken wat je wilde en zelfs weglopende klanten.

Pink Cactus helpt van A – Z. Wat de situatie ook is, samen kijken we naar de de juiste stappen. Wil je starten met Agile werken dan helpt Pink Cactus vanaf de vraag “waarom?” en onderzoeken we samen of het daadwerkelijk meerwaarde biedt voor jullie bedrijf. Daarna stellen wij samen een plan op, inclusief veranderingen op de vloer, prikkelende coaching sessies op alle lagen van het bedrijf en zullen we samen de praktische stappen zetten. Daar stopt Pink Cactus nog niet. We evalueren en kijken samen wat er nog nodig is om echt het maximale te bereiken. Soms zijn dat extra coaching sessies soms is het een extra plan maken en soms is het een of enkele extra klankbord sessies. Gaat het allemaal lekker en is er niets meer nodig? Fantastisch!

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je als bedrijf al Agile werkt maar dat het nog niet lekker loopt. Het is echt zonde om daar lang in te blijven hangen met grote gevolgen van dien. In dit geval doet Pink Cactus eerst een Agile werken assessment. Samen stellen we een vervolgplan op en zetten de vervolgstappen van A-Z.

Klaar om stappen in agile werken te zetten en een wendbare organisatie te worden?
Neem dan nu contact op met Pink Cactus voor een vrijblijvend intakegesprek. Dan kijken we samen naar de wensen en mogelijkheden.

Agile workshops

Innovatie & Inspiratie
Pink Cactus - agile coaching, training en workshops

Agile workshops in het kort

Korte trainingen en workshops zijn ideaal voor teams of professionals die kennis of vaardigheden willen verhogen. Samen kijken we waar de uitdaging ligt zodat de workshop naadloos aansluit op de vraag.

Staan jullie elkaar stil aan te staren tijdens de daily scrum? Komen jullie er niet uit hoe je nu goed backlog beheer of refinement doet, leveren retrospectives of sprintreviews niet op wat jullie willen en hopen of is er iets anders dat toch minder lekker loopt? Dan is een Pink Cactus training ideaal. We stappen samen één of meerdere dagdelen uit de waan van de dag en focussen ons op waar het probleem ligt en hoe jullie hier uit kunnen komen. Middels theorie, praktische voorbeelden en oefeningen helpt Pink Cactus jullie naar de vervolgstappen waarmee jullie weer in een flow komen.

Lopen jullie vast op jullie project? Geen innovatie meer, geen nieuwe ideeën meer? Neemt de enthousiasme en energie af voor jullie product of project? Boek dan een workshop bij Pink Cactus. Middels een creatieve, prikkelende workshop helpen wij jullie op weg.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jullie als organisatie merken dat de innovatie lijkt af te nemen bij de teams, dat je als organisatie in zijn geheel een nieuwe richting zoekt of nieuwe kansen en mogelijkheden wilt vinden en benutten. Ook hier heeft Pink Cactus en perfecte workshop voor en wij kunnen hier fungeren als coach of facilitator.

Neem nu contact op dan hebben jullie binnenkort een training of workshop waarmee jullie verder kunnen.

Klankbordsessies & 1-op-1 coaching

Pink Cactus - Agile 1-op1 coaching en klanbord sessies

Klankbordsessies & 1-op-1 coaching in het kort

Tijdens een korte intake bepalen we wat voor soort sessie gewenst is en of dit 1-op-1 is of met een team en wat de eventuele wensen zijn. Daarna plannen we de sessie(s) en gaan we aan de slag.

Ken je dat, jij of je team loopt ergens tegenaan en er lijkt maar geen oplossing te zijn. Je hebt al diverse dingen geprobeerd maar je lijkt in cirkeltjes te lopen. Voor Product Owners/Managers, Scrummasters en zelfs voor hele scrumteams is dit een lastige en vervelende situatie die niet te lang moet duren. Meestal zitten we in omgevingen waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen en de vraag hoog blijft. Het is dus een absolute must om zoiets op te lossen. Het kost energie en motivatie en kan zelfs oplopen tot ergernissen, eindeloze discussies of een dovend vuurtje voor het team, product of project. Met als gevolg ruzies, ontevredenheid en zelfs weglopende collega’s. Het is dan ook echt belangrijk om iets dergelijks adequaat aan te pakken en op te lossen.

Precies voor dit soort situaties heeft Pink Cactus klankbordsessies en 1-op-1 coaching. Ik heb zelf ervaren hoe goed het werkt als je belemmeringen voor kunt leggen aan iemand die niet in de organisatie zit maar wel jouw/jullie werk en rol wel goed snapt. Of je nu gewoon eenmalig wilt sparren over iets waar je tegenaan loopt in je werk of dat je een klankbordsessie wilt met het (hele) team om verder te komen Pink Cactus is jou / jullie sparringpartner met kennis van zaken.

Jij wilt nu toch ook gewoon verder?
Neem vandaag nog contact op met Pink Cactus voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we meteen hoe ik je kan ondersteunen.

Meerdere sessies plannen, tuurlijk doen we! Samen kijken we naar een geschikte opzet die past bij de situatie en de wensen.

Interim opdrachten

Als personen binnen Agile omgevingen tijdelijk wegvallen is het soms lastig om snel een geschikte invulling te geven aan die rol. Dit is vaak op het gebied van Product leads, Product Owners, Product Managers, Scrum Masters of Agile coaches het geval. Je kunt als organisatie zomaar ineens een paar maanden zonder zitten en dat maakt het lastig om verder te kunnen. Je rommelt met het schuiven van andere mensen maar die hebben dan eigenlijk niet genoeg tijd voor beide projecten of teams. Dit maakt de kans weer groot op het uitvallen van deze persoon.

Pink Cactus helpt jullie graag uit de brand als het gaat om het tijdelijk opvangen van dergelijke rollen. Uiteraard zal ik met veel enthousiasme, energie, kennis en ervaring de rol op mij nemen en zorgen voor het vloeiend doorlopen van alle zaken.

Indien nodig en gewenst kijk en denk ik ook mee over de toekomstige invulling. Ik stel graag mijn netwerk ter beschikking om te zoeken naar de juiste persoon voor de toekomstige invulling en kan helpen bij de eerste selectie en/of sollicitatie gesprekken. Uiteraard hoort hier ook de juiste overdracht bij na de afronding van de opdracht. Pink Cactus is flexibel inzetbaar ook als het om korte periodes gaat of enkele uren ondersteuning.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Webprojecten

Digitale- en Webprojecten komen in vele vormen en maten. Van kleinere websites en webshops tot apps, grote platforms en webtools of Saas oplossingen. Met welke variant jij ook bezig bent of gaat er komen waarschijnlijk veel vragen op je af. Je hebt ideeën die je misschien in meer of mindere mate over weet te brengen op een ontwikkelaar, je probeert het zelf maar komt er net niet helemaal uit of misschien weet je gewoon helemaal niet waar je moet beginnen. Zonde! Zonde van de energie, het geld en de frustratie.

Pink Cactus is er om te zorgen dat ook jouw project goed en efficiënt tot leven komt. In sommige gevallen kunnen wij in house het project voor je oppakken. Kunnen wij het niet zelf voor je oppakken dan hebben wij een groot netwerk van designers, developers en bureaus. We kunnen je adviseren en eventueel het projectmanagement uit handen nemen zodat jij je bezig kunt houden met andere belangrijke zaken (ook als je zelf al een ontwikkelaar in handen hebt genomen).

Laat dat project niet langer liggen en laat Pink Cactus helpen jouw project realiteit worden.
Neem contact op voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Klanten en Merken

Stel het niet langer uit en ga voor maximaal

Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies- en kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven