Jurgen Smit - Pink Cactus - Agile coach & specialist

Jurgen Smit

Wat leuk dat je de tijd neemt om te zien wie het gezicht achter de roze cactus is. Mijn naam is Jurgen Smit en ik ben het gezicht en drijvende kracht achter Pink Cactus.

Ik ben een echte agilist, out of the box / creatief denkend en tegelijkertijd praktisch en probleemoplossend. Ik haal enorm veel energie uit het coachen van agile organisaties, teams en professionals. Ik coach graag om professionals te laten groeien in hun agile mindset en vaardigheden om zo het maximale uit zichzelf en teams te kunnen halen.

Mijn achtergrond

Ik heb een technische achtergrond dankzij mijn opleiding Applicatieontwikkelaar PHP. Toch lag mijn hart niet bij het programmeren zelf. Om die reden heb ik de opleiding Communicatie & Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool gedaan. Hier kon ik veel breder kijken en vond ik mijn weg richting project/product management en Digital Product innovatie. Tijdens mijn afstudeerstage kreeg ik de kans om voor een web bureau verschillende ideeën te onderzoeken en het meest vatbare idee verder uit te werken tot een daadwerkelijk concept.

Na het afronden van mijn opleiding ben ik bij dit web bureau blijven werken en heb ik de kans gekregen om mee te bouwen aan een nieuw label NH-Websites. Na een aantal fantastische jaren was het tijd voor verandering en wilde ik mij verder ontwikkelen bij een groter bedrijf.

Ik ben toen gestart bij de Telegraaf Media groep. Hier kreeg ik een rol bij een nieuw te ontwikkelen product GerichtOnline. Al snel werd mijn rol breder richting de product owner rol en heb ik ook het verder uit bouwen, verbeteren van het product op mij genomen. Daarnaast hield ik mij bezig met interne communicatie om het product intern meer bekend te maken en ondersteunde ik in het gebruik.

Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar een News Media (ook Telegraaf Media Groep) Hier kreeg ik de kans om als Product Owner te werken aan de sites GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Upcoming en mocht ik een project leiden voor de nieuw te bouwen website Autobahn.eu.

Daarnaast heb ik hier een getalenteerd, internationaal team van developers mogen coachen en met hen kunnen werken aan projecten als Single Sign On voor alle titels, een nieuw zelf te bouwen CMS, Een volledig nieuwe Dumpert App en het verbeteren van advertentie integraties.

Daarna kwam voor mij de stap naar een ander groot bedrijf DPG Media. Hier ging ik aan de slag als Product Owner voor de startup indebuurt.nl. Ik heb met een extern development team het platform kunnen laten groeien van 2 naar 30+ sites. We hebben het indebuurt platform uitgebreid met nieuwe features, vernieuwingen doorgevoerd, een redesign gegeven, koppelingen gerealiseerd met andere DPG merken en de backend geoptimaliseerd voor de redacteuren. indebuurt werd zelfs 2x website van het jaar.

Daarna heb ik intern de overstap gemaakt naar de afdeling Service Journalistiek als Product Manager. Ik heb hier gewerkt aan het realiseren van content integraties voor interne DPG Media merken. We hebben dashboards gemaakt om data inzichtelijk te maken en heb ik kunnen ondersteunen en coachen op het gebied van content optimalisatie en de inzet van merk integraties. Ik heb kunnen coachen op agile werken, product management en starters mogen begeleiden.

Pink Cactus - Agile coach - logo
Pink Cactus - Jurgen Smit - Scrum.org certificeringen

In 2018 ben ik ook voor mijzelf begonnen. Eerst op het gebied van web design en development of project begeleiding daarvan. Omdat ik merkte dat ik Agile / Scrum werken erg leuk vond en dan vooral de begeleidende / coachende rol, business strategie en creatieve sessies ben ik mij daar verder in gaan verdiepen. Dit resulteerde uiteindelijk in wat Pink Cactus nu is. “Prikkelende agile coaching, training en begeleiding”

Natuurlijk heb ik in de praktijk heel veel geleerd en nog steeds leer ik. Die kennis heb ik aangevuld met opleidingen, trainingen en zelfstudies. Waaronder de Professional Scrum Product Owner opleiding. Ook ben ik PSPOI en PSMI gecertificeerd.

Ook nu ben ik een nieuwe studie aan het volgen. Op deze manier blijf ik altijd up-to-date en heb ik de juiste kennis paraat. Theorie samen met praktijkervaring en een berg aan energie en liefde voor agile maakt dat een gouden combinatie die ik graag inzet voor jullie uitdagingen

Klanten en Merken

Wat kan ik voor jou betekenen?

Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies- en kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven