Jurgen Smit - Pink Cactus - Agile coach & specialist

Jurgen Smit

Welkom! Ik ben blij dat je de tijd neemt om te ontdekken wie er schuilgaat achter de roze cactus. Mijn naam is Jurgen Smit, en ik ben de drijvende kracht achter Pink Cactus.

Ik ben een gepassioneerde agilist, creatief denker buiten de gebaande paden, en tegelijkertijd praktisch en probleemoplossend. Het coachen van agile organisaties, teams en professionals geeft me enorm veel energie. Mijn missie is om professionals te begeleiden bij het ontwikkelen van een agile mindset en vaardigheden, zodat ze het maximale uit zichzelf en hun teams kunnen halen.

Maar laten we even kennismaken!

Mijn achtergrond

Hoewel ik een technische achtergrond heb dankzij mijn opleiding tot Applicatieontwikkelaar PHP, lag mijn passie niet bij puur programmeren. Daarom ben ik gaan studeren aan de Haagse Hogeschool, waar ik mijn weg vond richting project- en product management en digitale productinnovatie binnen de opleiding Communicatie & Multimedia Design.

Scrum.org certificeringen - Pink Cactus - Jurgen Smit
Pink Cactus - Agile coach - logo

In de loop der jaren heb ik bij verschillende bedrijven, zowel groot als klein, ervaring opgedaan in diverse rollen. Van webdevelopment en design tot online campagnemanagement, en van Product Owner tot Agile Scrum coaching. Altijd werkzaam in de digitale wereld, waar ik nieuwe digitale producten bedacht en ontwikkelde of bestaande producten naar nieuwe hoogten bracht. Websites, apps, SaaS, online adverteren, digitale content, video’s, en meer – ik heb het allemaal gezien.

Agile als rode draad

Door de jaren heen is Agile altijd een rode draad geweest in mijn werk. Of het nu Scrum, Kanban, Scrumban, SAFe of een hybride variant betrof, ik heb het allemaal zien langskomen. Mijn interesse en betrokkenheid bij Agile werken groeiden gestaag, en ik nam steeds meer de rol van coach en mentor op me. Dit is waar mijn passie ligt – het ondersteunen van anderen om te gedijen in een Agile omgeving.

Certificering en toewijding

Om mijn expertise verder te ontwikkelen, heb ik verschillende opleidingen, cursussen en certificeringen gevolgd, waaronder PAL-I, PSM-I, PSM-II, PSPO-I en PSPO-II (zie mijn profiel op scrum.org). Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van mijn eigen bedrijf, Pink Cactus. Hier zet ik me in als coach en mentor voor bedrijven, managers en teams die Agile willen werken, ongeacht het gekozen framework.

Een andere kijk op Agile coaching

Mijn achtergrond in diverse rollen, zoals ontwikkelaar, ontwerper, Scrum Master, Product Lead, Product Owner en Product Manager, stelt me in staat om me goed in te leven in de verschillende uitdagingen binnen een team. Met mijn ‘Can do’-mentaliteit, verbindende vaardigheden en praktische benadering help ik teams te ontwikkelen en te groeien. Ik sta altijd klaar om te ondersteunen, zelfs buiten mijn directe rol. Of het nu gaat om problemen oplossen, coachen, kennis delen, of simpelweg praktisch meedenken en meedoen – ik ben er voor van A tot Z.

Klaar om te starten of te groeien in Agile werken? Product en/of Proces naar een hoger niveau tillen? Agile uitdagingen oplossen? Of heb je behoefte aan praktische ondersteuning? Neem dan gerust contact met me op.


Klanten en Merken

Wat kan ik voor jou betekenen?

Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies- en kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven