Jurgen Smit - Pink Cactus - Agile coach & specialist

Jurgen Smit

Wat leuk dat je de tijd neemt om te zien wie het gezicht achter de roze cactus is. Mijn naam is Jurgen Smit en ik ben het gezicht en drijvende kracht achter Pink Cactus.

Ik ben een echte agilist, out of the box / creatief denkend en tegelijkertijd praktisch en probleemoplossend. Ik haal enorm veel energie uit het coachen van agile organisaties, teams en professionals. Ik coach graag om professionals te laten groeien in hun agile mindset en vaardigheden om zo het maximale uit zichzelf en teams te kunnen halen.

Mijn achtergrond

Ik heb een technische achtergrond dankzij mijn opleiding Applicatieontwikkelaar PHP. Toch lag mijn hart niet bij het programmeren zelf. Om die reden heb ik de opleiding Communicatie & Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool gedaan. Hier kon ik veel breder kijken en vond ik mijn weg richting project/product management en Digital Product innovatie.

Scrum.org certificeringen - Pink Cactus - Jurgen Smit
Pink Cactus - Agile coach - logo

In de jaren die volgenden heb ik ervaring opgedaan bij diverse bedrijven (groot en klein) in diverse rollen. Van Webdevelopment en design tot Online campagne management en van Product Owner tot Agile Scrum coaching. Altijd in de digitale wereld, nieuwe digitale producten uitdenken en uitwerken of bestaande producten naar een nieuw niveau brengen. Websites, Apps, Saas, Online advertising, Digitale Content, Video en meer het is allemaal langsgekomen. In al deze jaren is er altijd een constante geweest, op een of andere manier Agile werken, Scrum, Kanban, Scrumban, SAFe en zelfs tussenvormen heb ik gezien.

In de jaren heb ik diverse rollen gehad binnen Agile teams en ben ik mij steeds meer gaan ontwikkelen of Agile werken en daar ook meer en meer de coachende en ondersteunende rol in gaan nemen. Dit is waar ik blij van werd en word. Om mijzelf hier nog verder in te brengen heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd en certificaten gehaald zoals PSPO-1, PSM-1 en PAL-1. Uiteindelijk is dit uitgegroeid naar een eigen bedrijf “Pink Cactus” waarmee ik mij inzet als ondersteuner en coach voor Bedrijven, managers en teams die Agile werken, wat hun gekozen framework ook is.

Niet de gemiddelde Agile Coach
Aangezien ik zelf rollen heb gehad als Developer, Designer, Analist, Product Owner en Product Manager kan ik mij goed inleven in de verschillende rollen en weet ik waar uitdagingen liggen. Ik heb altijd een “Can do” mentaliteit, ben een verbinder en een praktisch ingestelde probleemoplosser. Ik vind het fantastisch om een team te helpen ontwikkelen en groeien en tegelijkertijd ondersteun ik graag waar dat nodig is, zelfs als dat net buiten mijn rol is. Dat kan natuurlijk op het vlak van ondersteuning bij problemen, coaching of kennis en vaardigheden zijn maar ik help ook graag praktisch, bijvoorbeeld meedenken met stappen die gezet moeten worden, een grote klus helpen opdelen in behapbare stukken of zelfs helpen en meedoen met brainstorms of creatieve sessies. Dit maakt dat ik jullie kan en wil ondersteunen van A-tot-Z in Agile werken en zelfs deel kan uitmaken van een of meerdere teams. Op deze manier zie ik zelfs nog beter waar uitdagingen liggen en ben ik in staat om coaching toe te passen waar het de oorzaak aanpakt en niet alleen de symptomen bestrijd.

Willen jullie starten of groeien in Agile werken, jullie product naar het volgende niveau brengen, hebben jullie een uitdaging in jullie Agile organisatie of kunnen jullie wel wat praktische ondersteuning gebruiken? Stuur mij een bericht of bel, dan help ik jullie graag verder.


Klanten en Merken

Wat kan ik voor jou betekenen?

Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies- en kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven